Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

10 DIVNIH IDEJA ZA UREĐENJE DOMA U CRNO-BIJELIM KOMBINACIJAMA: jednostavne i moderne spavaće sobe, kuhinje, kupatila i potkrovlja

Advertisement

Crna i bijela boja su sinonim za eleganciju i klasiku. Zašto i vi ne biste primjenili ovu popularnu kombinaciju prilikom uređivanja enterijera?

crno-bijeli-dizajn

Spoj crne i bijele boje uvijek će izvanredno izgledati u dnevnim sobama, kuhinjama, trpezarijama i kupatilima.

Nemojte strahovati da će nedostatak boja napraviti od vašeg stana hladan i sterilan prostor, piše Lepa & Srećna.

Želite li da i vaš stan bude moderan, a jednostavan? Na pravom ste mjestu.

Ukoliko volite praktično opremljene stanove, za vas smo pronašli divne fotografije sa jednog Instagram profila koje pokazuju upravo tako uređene stambene prostore.

Ovaj rad nam se zaista dopao, a ne sumnjamo da ćete i vi dijeliti isto mišljenje.

Odabrali smo deset konkretnih savjeta kako da ova vječita inspiracija posluži i vama. Tako je malo potrebno da za tili čas pretvorite vašu spavaću sobu u mirnu oazu, ili pak, da uredite trpezariju na način o kojem ste oduvijek sanjali.

Vidjećete, izuzetno je lako!

1. Spavaća soba

Spavaća soba je jedna od najvažnijih prostorija, u njoj se odmaramo i prikupljamo energiju za naredni dan. Zbog toga je važno da se u njoj prijatno osjećamo. Pogledajte kako samo jedan par novih crnih jastučnica može da unese ogromnu promjenu. Takođe, možete kupiti komad tapeta u pepito uzorku i napraviti moćno uzglavlje.

crno-bijela-u-domu (1)

2. Trpezarija

Da li vam se dopada ova trpezarija kao iz časopisa o uređenju kuće? Dobra vijest jeste da vam je za to potrebno minimalno ulaganje. U prodavnici metražnih tkanina izaberite materijale u crnoj i u bijeloj boji, spojite ih i sašijte nove presvlake za vaše stolice.

crno-bijela-u-domu (2)

3. Kuhinja

Kuhinje u kojima preovladavaju crna, bijela i boja drveta oduvijek su bile među najotmjenijim. Navedene boje slažu se savršeno. Drvene ručice na crnim i bijelim ormarićima lijepo se slažu sa predivnom drvenom radnom površinom. Željenu boju kuhinjskih elementa možete dobiti i ukoliko jednostavno ofarbate one koje već posjedujete.

crno-bijela-u-domu (3)

4. Kupatilo

Uređenje kupatila često nam donosi i najviše muka. Potrebno je da se odlučite za stil i boje koje vam neće ubrzo dosaditi. Evo idealnog rješenja. Pločice neka vam budu bijele boje, a kada u crnoj, ili obrnuto. Detalji neka ponovo budu u neutralnim nijansama, kako ne bi ugrozile već dovoljno jaku i upečatljivu kombinaciju dvije kontrastne boje. Mislite da je teško naći kadu u crnoj boji? Probajte sa plastifikacijom na već staroj kadi…

crno-bijela-u-domu (4)

5. Kupatilo / toalet

Pogledajte kako ova mala ali značajna prostorija može biti moderno uređena. Na zid prekriven bijelim pločicama okačite dva ili tri ogledala ovalnog oblika sa crnim ramom. Možete napraviti i jedan zid koji će se razlikovati, sve što treba da uradite jeste da na njega postavite crne sitnije pločice. Ukoliko vam je to skupo, jednostavno kupite kanticu crne boje i okrečite taj zid.

crno-bijela-u-domu (5)

6. Terase

Mnogima od nas su terase omiljeni dijelovi stana. Stoga ih ne treba zanemariti prilikom dekorisanja. Pripremili smo za vas dva primjera predivnih terasa uređenih u popularnom boho stilu.

Na prvoj slici, vidjećete sliku terase odnosno dijela dvorišta u kojem su deking pod (specijalni drveni ili plastični pod za terase) i masivni sto od drveta u sivoj boji. Stolice su bijele, a detalji mahom sivi i crni. Duge i bajkovite prozračne zavjese daju završni pečat ovoj božanstvenoj terasi.

Sljedeća na redu je nešto manja terasa sa namještajem koji ćete lako iskopirati. Kauč za sjedenje i odmor napravljen je od masivnih paleta obojenih u bijelo. Dodajte gomilu običnih bijelih jastuka i dobićete udobni kutak u kojem će svi željeti da borave. Ležaljka od crne tkanine je pristupačni detalj koji će vas razlikovati od drugih.

crno-bijela-u-domu (6)

crno-bijela-u-domu (7)

7. Dnevne sobe

Najzahtjevniji za uređenje i prostor u kojem provodimo najveći dio slobodnog vremena je dnevni boravak. Ako ste ljubitelj nordijskog stila, iskreno će vam se dopasti prva fotografija na kojoj se nalazi soba opremljena upravo takvim namještajem. Sivi kauč i tepih iste boje vizuelno povećavaju prostor, dok je crna fotelja komad pokućstva koji bismo rado posjedovali. Ostali detalji su takođe u ovim bojama, te se sve savršeno slaže.

Čitateljke koje bi više voljele da dodaju toplinu svom životnom prostoru, ne brinite, nudimo rješenje i za tako nešto. Kako su police uvijek dobrodošle, savjetujemo da ih što pre postavite u ugao koji vam se čini najboljim za to. Bele police ćete bez muke iskombinovati sa bilo kojom drugom paletom boja. Sve detalje s kojima ne znate šta biste možete položiti na vaše nove police. Takođe, mala crna lampa ili sveća izgledaće veoma lijepo u takvoj kombinaciji.

crno-bijela-u-domu (8)

crno-bijela-u-domu (9)

8. Potkrovlje

Za kraj smo ostavili sliku jednog senzacionalno projektovanog potkrovlja. Ako i vaš dom ima potkrovlje, vrlo je vjerovatno da se u njemu nalaze već postavljene grede. Ofarbajte drvo u crnu boju, efekat je odličan. Od namještaja, biće dovoljan moderan ležaj i sofa od paleta i nekoliko niskih polica: za televizor i detalje. Jastuke presvucite u crnu ili bijelu boju i vaš posao je obavljen!

crno-bijela-u-domu (10)

Izvor: lepaisrecna.rs

loading...

Vaš komentar na članak: