Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Dizajnerka enterijera otkriva: Ovo su najbolje boje zidova za svaku prostoriju!

Advertisement

Studija u kojoj je učestvovalo 745 kandidata otkrila je koje boje kako utiču na naše emocije, a u skladu sa tim evo i kojom bojom bi trebalo okrečiti koju prostoriju.

Dnevna soba

“Pošto je to mjesto gdje provodimo vrijeme sa svojom porodicom, klijenti često žele da atmosfera u toj prostoriji bude umirujuća i opuštajuća”, rekla je dizajnerka enterijera Grejs Geret.

“Nije iznenađujuće da se zbog toga najčešće biraju pastelne nijanse za dnevnu sobu”.

Istraživanje je pokazalo da su među volonterima najpopularnije svjetlo zeleno-siva nijansa, lila i svjetlo plava, a i dizajnerka se slaže da je to dobro rješenje za dnevnu sobu.

boje-soba (1)

Kuhinja

Ako želite da budete dobro raspoloženi i pozitivni, ne možete da pogrešite birajući tople žute nijanse.

Nijanse žute i narandžaste boje, kao i neke pink, dokazano pomažu da budemo bolje raspoloženi.

“Pametno koristite te nijanse, razmislite o manjim prostorijama, naslikanim oblicima ili farbanju pojedinih zidova ovim bojama”, savjetuje dizajnerka.

boje-soba (2)

Spavaća soba/kupatilo

Kada je riječ o spavaćoj sobi, želite da se tu osjećate opušteno i ušuškano. Iako vjerovatno ne biste pretpostavili da tamniji tonovi mogu da vam poprave raspoloženje, ponekad mogu.

Tamno siva boja, kaže dizajnerka enterijera, pomaže da se osjećate udobno i opušteno u spavaćoj sobi.

boje-soba (3)

“Ipak, ono što bi trebalo da imate na umu je da tamne nijanse mogu da učine da prostorija izgleda manje”, kaže Grejs. “Ukoliko tamni zidovi nisu opcija za vas, možete da razmislite o farbanju vrata u crno ili o farbanju određenih dijelova zida u tamno”.

Dizajnerka enterijera kaže da je kupatilo idealna prostorija za tamnije boje.

“Riječ je o prostorijama gdje ne provodite mnogo vremena, ali svejedno boje mogu da imaju uticaja”, kaže ona i savetuje da probate crnu, tamno sivu boju ili tamne tonove nekih drugih boja.

boje-soba (4)

Izvor: mondo.rs

loading...

Vaš komentar na članak: