Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Hodnik: 10 ideja za pametno uređenje ulaznih kvadrata (FOTO)

Advertisement

Po hodniku se dom poznaje, česta je uzrečica brojnih esteta koji ulaznim kvadratima pridaju veliku važnost. Hodnik naime postaje sve češći detalj u stanu s vrlo promišljenim odabirom boja zidova, detalja i namještaja.

hodnik (1)

Donosimo inovativna rješenja kako na najbolji način iskoristiti često zapostavljeni prostor i poraditi na njegovu prvom dojmu.

1. Ako se odlučite za mirne boje zidova, slobodno se možete poigrati s podom. Pločice u nekoliko kompatibilnih nijansi osvježit će i razigrati ulaz u dom. Kreativni šareni pod olakšava odabir drugih detalja u hodniku koji mogu biti jednostavnih linija.

2. Skučeni hodnik čiji izgled uvjetuje spušteni strop možete iskoristiti tako da u njega smjestite komodu. Ona u ovom slučaju može biti spremište za male sitnice koje koristite s vremena na vrijeme. Takva ostava estetski je i koristan detalj, a prostor možete razigrati i bojom zida u pastelnim nijansama koje proširuju male kvadrate.

Pastelna boja zidova vizualno će proširiti hodnik

Pastelna boja zidova vizualno će proširiti hodnik

3. Ulaz odijeljen od ostatka stana ima niz prednosti, lako ga možete urediti neovisno o stilu koji birate za ostale prostorije. Zidove pri tomu možete obojiti u neku hrabriju nijansu, a samo nekoliko detalja poput zrcala, komode, raskošnog lustera ili upečatljive fototapete stvorit će pravu oazu u koju ćete ulaziti s guštom.

4. Prešane gipsane ploče ili knauf neizostavan je materijal u uređenju interijera. Koristi se za gradnju nenosivih pregradnih zidova, što uvelike olakšava iskorištavanje hodnika koji su u novogradnji ostavljeni da ih se modelira po želji. Osim zida pomoću knaufa možete jeftino napraviti korpusni ormar. Stranice takvog ormara čine jeftine ploče,a potrebno je uložiti samo u klizna vrata. Idealno su rješenje za prostrane hodnike koji su pametno iskorišteni kao skrivena skrovišta za brojne sitnice.

Upečatljiva foto tapeta sjajan je ukras za hodnik

Upečatljiva foto tapeta sjajan je ukras za hodnik

5. Mala kvadratura ulaza u dom ne mora biti neiskorištena. Odlični su u ovom slučaju elementi izrađeni po mjeri koji prekrivaju cijeli zid. Takav element mora biti iskorišten do posljednjeg centimetra i sadržavati malu garderobu, stalažu za cipele i ogledalo, a sve to stane u promišljena dva kvadrata. U ovom slučaju najbolje se odlučiti za bijelu boju koja će prostor vizualno učiniti većim.

6. Nepostojeći hodnik iz kojeg se direktno ulazi u kuhinju ili blagovaonu mana je brojnih stanova, no i za takav postoji niz jeftinih i bezbolnih rješenja. Jedno je obična viseća drvena ploča na koju uz par kvačica i dekorativnim tepihom zamijenjujete garderobni ormar. Sitnica na samom ulazu poput stare Singerice može poslužiti za odlaganje sitnica.

Pod hodnika pretvorite u zabavnu igraonicu za djecu

Pod hodnika pretvorite u zabavnu igraonicu za djecu

7. Ugradbeni ormar u hodniku na čija je vrata postavljeno veliko ogledalo štedi prostor i vizualno ga povećava. Prednost je tog diva jednostavnost i estetika uz koju detalji nisu poželjni.

8. Otvoreni hodnik oblika kocke ne trpi masivne ugradbene ormare jer oni jedu kvadrate i stvaraju gužvu. Jedan ladičar ili vintage ormar prostoru će udahnuti osobnost i ispuniti funkciju skrivenog spremišta.

9. Hodnik može postati i knjižnica, uz pomoć ladica pričvršćenih uza zid na koje možete odlagati kolekcije omiljenog štiva. Osim korisnog ovakav detalj ima i dekorativnu prednost jer nikada nije dosadan, a njime možete osloboditi nakrčenost sitnicama u ostatku stana.

10. Velika kvadratura hodnika nudi bezbroj pametnih rješenja. Naime, ona ne mora biti samo u svrhi odlaganja sitnica nego može poslužiti i kao radna prostorija. Stolić jednostavnog dizajna i stolica smješteni uza zid dovoljni su da stvorite mirni kutak za obavljanje obaveza.

Foto: Living4Media

Izvor: zadovoljna.hr

loading...

Vaš komentar na članak: