Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Luskuzna porodična kuća koja će vas potpuno oduševiti: na terasi je bazen, a nećete vjerovati kako izgleda dnevni boravak

Advertisement

Luksuz i zakoni prirode vladaju ovom raskošnom vilom na krajnjem jugu Afrike, a u njemu se prepliću udobnost, sklad i elegancija!

Vila Kejp (Cape Villa) koja se može nazvati glamuroznim porodičnim domom, nalazi se u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici, u podnožju pitoresknog planinskog venca Dvanaest apostola, i predstavlja idealno jedinstvo udobnosti i luksuza. Njen preobražaj i kompletno uređenje djelo su studija ARRCC, koji se vodio željama mlade četvoročlane porodice iz inostranstva, očarane ovim podnebljem.

Poznajući stil i rad ovog studija, vlasnici su jasno definisali svoj zahtjev: da projekat bude moderan i komforan, sa etno akcentima. Prostor koji je namjenjen mladoj porodici sa dvoje djece trebalo je istovremeno da bude elegantan i zabavan, sofisticiran i opuštajući. Postojeća struktura sačuvala je izvornu otvorenu koncepciju, te se prostor kupa u direktnoj sunčevoj svjetlosti i onoj koju reflektuju okean i sjajne površine u enterijeru. Ulazni dio sa staklenim vratima odražava veličanstven pejzaž – u donjem nivou objedinjeni su dnevni boravak, lounge kutak i kuhinja.

kuca-afrika (1)

Neponovljiv doživljaj pruža se već iz dnevnog boravka, koji se nastavlja na terasu sa bazenom, a na njih se nadovezuje okean.

kuca-afrika (2)

Podnu osnovu čini sivi mermer koji daje prostoru diskretnu eleganciju i određuje dominantan ton ovog ambijenta, a samim tim i ostatka vile.

kuca-afrika (3)

Minimalistički dizajn i svedene prirodne boje sprovedeni su svugdje, pa i na terasi.

kuca-afrika (4)

Afrika u enterijeru: veliki panel u dnevnom boravku oblikovan je po uzoru na organske forme, tako da ambijent dobija na živosti. Slike i skulpture lokalnih umjetnika unose dah Afrike u čitav enterijer.

kuca-afrika (5)

Radni kutak u okviru dnevnog boravka nenametljivo je smješten i pritom zadovoljava sve potrebe korisnika.

kuca-afrika (6)

Sklad boja i oblika je ovde svugdje dosljedno izveden. Identitet i autentičnost prostora postignuti su modernim dizajnom namještaja brenda OKHA, koji karakterišu zaobljene linije i diskretni bež tonovi.

kuca-afrika (7)

Gostinska soba odiše toplinom zahvaljujući drvenim panelima, a djela lokalnih umjetnika i ovdje daju osnovni pečat.

kuca-afrika (8)

Roditeljska spavaća soba i dječje sobe smještene su na spratu. Peruanski tepih boji sobu u prirodne tonove, a komfor je potpun zahvaljujući malom kupatilu i izlazu na terasu.

kuca-afrika (9)

Balans između luksuza i komfora postignut je izborom prirodnih materijala i boja.

kuca-afrika (10)

Prostrani lounge kutak u okviru dnevnog boravka oblikovan je neobičnom igrom boja i rasvjete.

kuca-afrika (11)

Izvrsno uklapanje detalja u cjelinu vidi se u načinu na koji su arhitekte koristile niše u zidovima i ambijentalno osvjetljenje.

Izvor: lepaisrecna.rs

loading...

Vaš komentar na članak: