Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

NAJSLAĐI STAN U PARIZU: savršene boje i dizajn za stančić od 20 kvadrata (FOTO)

Advertisement

Čak i mali stan može da udaje utisak prostranstva! Funkcionalnost nije u direktnoj vezi sa veličinom životnog prostora, piše Lepa & Srećna.

stan-pariz (1)

Prave dizajnere enterijera prepoznaćete po tome što sa jednakim stilom i umijećem rade i u malom i u velikom prostoru.

Studio koji smo odabrali za vas savršeno je stilski dekorisan i ergonomičan. Sadrži apsolutno sve što je potrebno od namještaja, pokućstva i lijepih detalja.

Iako je prilagođen životnom stilu vlasnika, stan je istovremeno dom iz snova za svakog od nas kome je potrebno udobno gnijezdo.

Šta ćete reći kada čujete da je prije deset godina navedeni apartman bio kancelarija? Renoviranje je bilo neophodno, a za njega se pobrinula kompanija NEVA INTERIOR DESIGN.

stan-pariz (2)

Stručnjaci su najprije uklonili stare konstrukcije koje su ometale protok energije, što je od izuzetne važnosti za dobro poznat osjećaj boravka u prijatnom okruženju.

Razigrani grafički detalji daju toplinu ovom pariskom studiju. Namještaj je takođe velikim dijelom u čistoj bijeloj boji, a ormarići za odlaganje stvari izrađeni su po mjeri, tako da je stan malih dimenzija potpuno iskorišćen.

Pomalo je nevjerovatno, ali u ovom slučaju je zaista istinito dio da u stanu od 20 kvadrata možete imati i pravi sto za ručanje kao i odvojenu spavaću sobu. Arhitekta Margo Karnevali odstupila je od uobičajenih i predvidivih rješenja, te je u stanu projektovala jasno definisane delove. Njen trik je u vještom korišćenju boja, pa tako mint zidovi iza sofe jasno odvajaju dnevni boravak od trpezarijskog dijela, dok je tamnosiva boja označila spavaću sobu i dala joj umirujuću atmosferu.

stan-pariz (5)

Nemojte zanemariti značaj detalja. Upečatljive pločice na dijelu kuhinjskog zida privući će svačiju pažnju i učiniti da kuhinja djeluje izdvojena iako je dio jedne iste prostorije. A kako je moguće u tako malu kuhinju smjestiti sve potrebne aparate? Provjerite uvijek detaljno dimenzije prostorije, računajte i posljednje centimetre i – odučite se na izradu kuhinjskih elemenata po mjeri!

Možda najbolje iskorišćen dio stana je ispod platforme za spavanje. Tu je predviđen garderober, a na vratima su cijelom dužinom postavljena ogledala što vizuelno uvećava prostor.

Karakteristična nordijska kombinacija bijele boje i boje drveta, tipična za skandinavski dekor, ovdje se ponavlja i na južnoameričkim motivima na tepihu, a dašak industrijskog stila postiže se crnim metalnim detaljima. Biljke su neophodne u ovakvom enterijeru, ali ne smije se pretjerivati.

stan-pariz (6)

Kada je riječ o kupatilu, ponovo će se dokazati koliko bijela boja uvećava male prostorije. I ono je uređeno s puno stila, na zidu su bijele mozaik-pločice, a na podu su dezenirane, u retro stilu. U tuš kabinu ćete jednostavno ušetati, a držač za peškir ćete pozicionirati vrlo pažljivo, da vam bude nadohvat ruke, ali ne preblizu izvoru vode. Mašina za pranje veša je, naravno, tu, jedino što je mudro sakrivena zidom koji je u isto vrijeme graničnik za kabinu.

Kupatilo je odraz cijelog stana, udobno je i puno pametnih rješenja, a sve je postignuto u samo nekoliko kvadratnih metara.

Izuzetna inspiracija, bez sumnje!

Izvor: lepaisrecna.rs

loading...

Vaš komentar na članak: