Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

PRIJE I POSLIJE: Od stare brvnare do modernog doma

Advertisement

Pogledajte kako su proslavljeni škotski dizajneri enterijera i TV voditelji renovirali kuću od 180 kvadrata iz 80-ih godina prošlog vijeka i kreirali moderan enterijer koji će vas opčiniti svojom energijom.

Od stare brvnare do modernog doma (1)

Stara kuća u blizini Toronta iz 1987. godine prošla je kroz fantastičnu renovaciju zahvaljujući svjetski poznatim dizajnerima i TV licima Kolinu Mekalisteru i Džastinu Rajanu. Dizajneri su se upustili u zahtjevan projekat obnove objekta i transformisanja zastarjelog enterijera u svetao, otvoren i moderan prostor za odmor od užurbanog gradskog života.

Dnevni boravak PRIJE

Dnevni boravak PRIJE

Kuća je zahtjevala obimne radove: temelji kuće su bili u lošem stanju, pa je bilo neophodno da se cijela brvnara podigne i iskopa novi podrum.

Dnevni boravak POSLIJE

Dnevni boravak POSLIJE

Takođe, stari krov je bilo nemoguće popraviti, te je zamijenjen novim, a postavljeni su i potpuno novi brodski podovi, kao i veliki prozori koji su omogućili obilje prirodne svjetlosti.

Dnevni boravak POSLIJE

Dnevni boravak POSLIJE

Zidovi su porušeni i prostor kuhinje otvoren ka dnevnom boravku duple visine.

Kuhinja PRIJE

Kuhinja PRIJE

Za kuhinjske ormariće i zidove odabrana je bijela boja tako da je ovaj prostor i vizuelno povezan s ostatkom prostorije. Radne površine izrađene su od kvarcnih ploča Caesarstone, a nad kuhinjskim šankom postavljen je interesantan luster u industrijskom stilu.

Kuhinja i dnevni boravak POSLIJE

Kuhinja i dnevni boravak POSLIJE

Kuća je proširena zastakljenom ekstenzijom koja se nadovezuje na dnevni boravak u prizemlju. Prostorija služi kao dodatna dnevna zona i kutak za rad. Ova sunčana soba opremljena je namještajem od prirodnih materijala i uređena je u kombinaciji rustičnog i modernog stila.

Nadogradnja

Nadogradnja

Široka balkonska vrata otvaraju prostoriju ka velikoj terasi i povezuju je s prirodom.

Dizajneri su uvideli potencijal nedovoljno iskorišćene prostorije koja je služila kao ostava i perionica, i transformisali je u dodatnu spavaću sobu. To je omogućeno premeštanjem ostave u podrum.

Spavaća soba PRIJE

Spavaća soba PRIJE

Kombinacija vedrih boja i rustičnog stila pružaju novoj spavaćoj sobi vedar i opušten karakter. Najupečatljiviji element u prostoriji je panel od drvenih daski koji ujedno služi i kao uzglavlje kreveta. Ovaj reciklirani zid zapravo je napravljen od drveta koje je spaseno tokom rušenja dijelova terase koji su bili u lošem stanju. Išmirglano i obnovljeno, postalo je fokusna tačka prostorije.

Spavaća soba POSLIJE

Spavaća soba POSLIJE

Zidne lampe u industrijskom stilu takođe su ručni rad Rajana i Mekalistera, koji su ove svjetiljke izradili od stare cijevi za gas. Praktično postolje kreveta sadrži fioke i na taj način je povećan prostor za odlaganje stvari u relativno maloj prostoriji.

Glavna spavaća soba PRIJE

Glavna spavaća soba PRIJE

Glavna spavaća soba na galeriji je prije renoviranja djelovala zapušteno i zanemareno. Plafon je bio spušten, a nakon njegovog uklanjanja, dobijen je otvoreniji i moderniji prostor.

Glavna spavaća soba POSLIJE

Glavna spavaća soba POSLIJE

Krevet i noćni stočić koji su izrađeni u kombinaciji drvo i metal, kao i spoj sivih nijansi sa detaljima u boji, doprinijeli su da enterijer svojim dizajnom pređe iz 20. u 21. vijek. Dizajneri su iskoristili još jedan upečatljiv element – velika drvena vrata sa ambara kako bi na efektan način razdvojili spavaću sobu od kupatila i prikrili garderober.

Od stare brvnare do modernog doma (13)

Rezultat je moderan prostor koji odaje osjećaj udobnosti i dobrodošlice, zahvaljujući i manjim detaljima poput krznenog prekrivača ili pletenih taburea koji su upotpunili prostor i pružili ravnotežu hladnijom materijalima i bojama.

Kupatilo na galeriji

Kupatilo na galeriji

Kupatilo u prizemlju bio je opremljeno najosnovnijim elementima i vapilo je za promjenom dizajna.

Kupatilo u prizemlju PRIJE

Kupatilo u prizemlju PRIJE

Nakon kompletnog renoviranja, kupatilo je transformisano u elegantan prostor: kadu je zamijenila tuš kabina, prozor je proširen, a ispod njega je postavljen drveni pult nepravilnog oblika koji nosi efektan kameni umivaonik.

Kupatilo u prizemlju POSLIJE

Kupatilo u prizemlju POSLIJE

Foto: Brandon Barre

Izvor: kucastil.rs

loading...

Vaš komentar na članak: