Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

SIVA ZONA: Kada siva zavlada interijerom od 65 kvadrata

Advertisement

Ovaj nevjerojatno umirujući interijer nalazi se u srcu glavnog grada Švedske. Nije ni čudo da je ‘štreberski’ uređen prema temeljnim odrednicama skandnavskog dizajna. Drvene daske na podovima i sivi zidovi su prvo što primjetimo u ovom interijeru.

Stan Svedska (1)

Namještaj od drva definitivno doprinosi ovom stilu, kao i velike zelene biljke postavljene po cijelom stanu. Tepih u svakoj prostoriji je u nijansama sive boje, a ono što ovom interijeru daje toplinu, osim drvenog namještaja i biljaka, je upravo mnoštvo dnevne svjetlosti koje ga čine izuzetno prozračnim. Također, ovaj stan nalazi se u parku, stoga je okružen prirodom pa svaki prozor gleda upravo na zelenilo.

Stan Svedska (2)

U ovih 65 kvadrata smjestio se dnevni boravak s blagovaonicom, dvije spavaće sobe, kuhinja i kupaonica.

Stan Svedska (3)

Ono što je zanimljivo jest da zavjese imaju samo spavaće sobe, dok kuhinja i dnevni boravak na prozorima imaju velike biljke i velike dekorativne elemente. U svakoj se prostoriji nalazi različita bijela viseća lampa i bijeli strop koji pomalo razbijaju sivu boju u interijeru.

Stan Svedska (4)

Dekorativni elementi na zidovima svedeni su na minimum, a opet se savršeno uklapaju s velikim biljkama postavljenima posvuda.

 

Izvor: jutarnji.hr

loading...

Vaš komentar na članak: