Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

IZBIJELITE FUGE SASTOJCIMA KOJE IMATE DOMA: Za temeljito pranje pločica potrebna su vam tek ova dva recepta

Advertisement

One su najružniji dio svakog doma. Lako se prljaju, a teško čiste. Više ne mora biti tako

cleaning dirty shower and  bathroom tiles with mould

Ako imate pločice u kući, znate koliko je teško održavati ih čistima. Pritom mislimo na fuge, one nesretne spojnice koje prebrzo potamne i, koliko god vi ribali, ostavljaju neuredan dojam. Sredstvo za čišćenje fuga i pastu za njihovo izbjeljivanje možete složiti kod kuće.

Sredstvo za čišćenje fuga

Pomiješajte u boci s raspršivačem tri šalice tople vode, pola šalice destiliranog bijelog octa (zagrijanog) i pola šalice sode bikarbone. Dobro promućkajte, a potom sredstvo za čišćenje obilno nanesite na željenu površinu i ostavite da stoji barem 30 minuta. Prebrišite krpom i toplom vodom, pustite da se površina osuši, a zatim krenite na čišćenje pastom.

Pasta za izbjeljivanje fuga

Sad kad ste ih oprali, fuge valja i izbijeliti. Ovisno o tome koliku površinu želite očistiti, pomiješajte dovoljnu količinu hidrogen peroksida i sode bikarbone u gustu pastu. Nanesite je na fuge i ostavite da stoji sat vremena. Zatim oštrom stranom kuhinjske spužve izribajte fuge, a potom pločice klasično operite toplom vodom kako biste uklonili ostatke paste.

Da učinak traje dulje…

Očišćene i suhe fuge možete premazati voskom za automobile. Ovaj glatki sloj spriječit će zadržavanje vode na fugama koja će zbog voska lagano skliznuti s njih, a to znači manje prljavštine.

Izvor: net.hr

loading...

Vaš komentar na članak: