Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

SUŠENJE OBUĆE: najbrži i najjeftiniji način da osušite cipele i patike mokre od snijega i kiše

Advertisement

Tokom jesenjih i zimskih mjeseci svi tragamo za obućom koja će naše stopalo što duže zaštititi od vode, ali ponekad i najnovije cipele prestaju da budu vodootporne kada su u pitanju veliki snjegovi, piše Lepa & srećna.

cizme

Sigurni smo da je svako od nas više puta imao problem sa mokrim čizmama, cipelama ili patikama, ali mi imamo fantastično rješenje kako da brzo i lako osušite svoju obuću!

Kada se obuća skvasi potrebno je puno vremena i velika toplota kako bi se osušila i bila pogodna za ponovno obuvanje. Međutim, fantastičan trik koji svi traže na Internetu učiniće da se vaše cipele osuše za jako kratko vrijeme.

Za ovaj trik nisu vam potrebni skupi sprejevi za održavanje obuće, a ni previše truda, potrebno je samo da imate stare novine i vaša obuća će uskoro biti potpuno suva.

Izvadite uloške iz mokre obuće, pa je napunite zgužvanim papirom od novina koji će pokupiti vlagu. Cipele ostavite na par sati i očekujte nevjerovatan rezultat. Za još brže sušenje, stavite obuću u kojoj je papir pored šporeta ili grijalice. Pazite – ne direktno ispred izvora toplote, već sa strane gdje vrelina ne dopire neposredno! Jedino su lake fen-grijalice koje ne isijavaju snažnu toplotu pogodne za direktno sušenje.

Pogledajte cijeli postupak i isprobajte i vi ovaj magičan trik!

Izvor: lepaisrecna.rs

loading...

Vaš komentar na članak: