Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

12/12/2018 | Lifestyle | Komentara:

Čudo od 200 dinara: Evo zašto se žene širom svijeta kunu u vazelin!

Advertisement

Bijonse vazelin koristi za njegu trepavica, a Dženifer Lopez kao balzam za čišćenje. Ova jeftina smjesa može da se koristi za mekšu kožu, obrve, za sjaj kože, pa čak i za sjajnije vrhove kose.

Vaseline in use

Postoje ti trikovi za ljepotu o kojima se ne priča na sav glas. Neki u borbi s mrljama na koži koriste dječju mast, dok drugi kožu nakon brijanja nahrane regeneratorom..

Ovakve trikove koriste “obični” ljudi, ali i slavne osobe. Između ostalog, na listi proizvoda bez kojih ne mogu mnoge slavne osobe imaju – vazelin.

O njemu se možda ne priča glasno kao o drugim proizvodima, ali vazelin je dio rutine mnogih slavnih osoba, i to ne samo kao sredstvo za ispucale usne.

Bijonse vazelin koristi za njegu trepavica, a Dženifer Lopez kao balzam za čišćenje. Ova jeftina smjesa može da se koristi za mekšu kožu, obrve, za sjaj kože, pa čak i za sjajnije vrhove kose.

Dakle, ako ste vazelin izbacili iz upotrebe, možda je vrijeme da ovaj proizvod koji možete da nabavite za oko 200 dinara vratite u svoju rutinu. Dodatan poticaj mogu vam biti sljedeći neočekivani načini na koje ga možete da ga koristite.

1. Za nanošenje šljokica na kožu

Sezona zabava je i ako na nekoj želite doslovno da zasijate, namažite tijelo vazelinom pre nanošenja šljokica za kožu jer će vazelin poslužiti kao ljepak za sve šljokice.

2. Sjajne oči

Sjajni kapci su u trendu, bez sjenke ili sa njom. U svakom slučaju, vazelin je i u ovoj situaciji koristan – možete da ga nanesete samog ili preko omiljene sjenke da svemu date dodatni šarm.

3. Pomoć pri lakiranju noktiju

Kada lakiramo nokte, situacija zna da izmake kontroli i postane neuredna. Ako kožicu oko noktiju namažete vazelinom, lako ćete skinuti višak laka za nokte.

4. Barijera pri bojenju kose

Ako sami farbate kosu, uz rubove namažite vazelin kako vam na koži ne bi ostale mrlje od boje.

5. Izrada ruža za usne

Ako vaš omiljeni ruž dolazi svom kraju, ostatke ruža pomješajte sa vazelinom i koristite ga u novom obliku. Boja možda neće biti snažna kao originalna, ali ćete dobiti novu nijansu za vaše usne.

6. Hajlajter za hitne slučajeve

Idete napolje, a od vašeg hajlajtera nema traga? Dodir vazelina tu i tamo odradiće svoje.

7. Odstranjivač ljepka za trepavice

Ako se mučite s uklanjanjem vještačkih trepavica, nanesite vazelin duž linije očiju kako biste lakše uklonili ljepak i nježnije skinuli trepavice.

8. Tvrdoglave obrve

Ako imate problema sa smirivanjem obrva, pomoći će vam vazelin. Nanesite malu količinu na obrve i to bi ih trebalo primiriti.

Izvor: zadovoljna.hr

loading...

Vaš komentar na članak: