Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Raste li u vama rak? Ovo su simptomi koje ne smijete zanemariti!

Advertisement

Simptome raka, ljudi nerijetko zanemare, i to između ostaloga i zato što oni mogu biti vrlo sitni i neprimjetni, a kada ih se otkrije može biti kasno. Rane znakove raka može se prepoznati kroz niz simptoma.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Svrbež kože

Tijelo tretira rak kao stranu bakteriju, a imunološki sustav bori se pomoću bijelih krvnih stanica što dovodi po povećanja protoka krvi u područjima gdje stanice raka napreduju. To rezultira svrbežom kože, promjenom boje kože i crvenilom.

Promjene u mokrenju

Bilo kakva promjena u mokrenju, kao što su prisutnost pjene, krvi, promjena mirisa i boja može ukazivati ​​na rak i zahtjeva pomoć doktora.

Promjene u glasu

Rak grla može utjecati na visinu, i ton glasa, a ako primijetite promjene u glasu kontaktirajte liječnika.

Rane koje ne zarastaju

U slučaju da vašoj rani treba puno vremena da se izliječi, to može biti znak raka. Objašnjenje za to je da se rak uzima kao prioritet od strane imunološkog sastava i obrana se fokusira na rak, a ne na ranu.

Kašalj

Brojne vrste raka mogu se razaznati kroz intenzivan, i uporan kašalj, stoga i to valja provjeriti kod liječnika.

Krvarenje

Ako imate neobjašnjivo krvarenje koje se ne pripisuje menstrualnom ciklusu, provjerite o čemu se radi. Svako krvarenje iz maternice, bradavice ili drugih organa zahtjeva liječnički pregled.

Kvrge u ustima ili na jeziku

Kvrge bijele boje na desnima, grlu ili unutar usta mogu biti znak raka.

Kvrgica ispod kože

Provjerite imate li kvrge tako što ćete rukama prelaziti po tijelu. Provjerite prije svega grudi, pazuh, trbuh, kožu, grlo i testise.

Promjene u stolici

Bilo koja vrsta promjene koja traje više od dva dana, kao što je krv u stolici, može biti znak raka debelog crijeva. Obratite pažnju na znakove kao što su zatvor, proljev, tamnije boje stolice, sluz, bol, ili svjetlije boje stolice.

Gubitak apetita ili problemi s gutanjem

Sve što inhibira funkciju probavnog procesa je od izuzetne važnosti, jer utječe na sposobnost organizma da se prehrani iz hrane koju konzumiramo.

Izvor: dnevno.hr

loading...

Vaš komentar na članak: