Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Svakodnevno se tuširate, ali OVAJ DIO TIJELA SKORO NIKO NE PERE: To je leglo bakterija, a postoji SAMO JEDAN ISPRAVAN NAČIN da ga lijepo očistite

Advertisement

Zube perete dva puta dnevno, koristite konac za zube, redovno perete kosu i makar jednom dnevno se tuširate? Sigurno mislite da poštujete sve higijenske navike, ali kladimo se da ovaj dio tijela zanemarujete, a pravo je leglo bakterija.

tusiranjee

U pitanju je pupak koji, kako kažu istraživanja, u sebi može da krije preko 60 različitih vrsta bakterija – i to kod onih koji zaista održavaju zavidnu ličnu higijenu. Kod onih koji umiju da preskoče tuširanje, stvar je još gora.

Pupak je idealno stanište za mrtve ćelije kože, ostatke sapuna, vlakna s odjeće i ostalu prljavštinu koja se kasnije pretvara u savršenu gozbu za bakterije koje izazivaju neprijatan miris i opasne infekcije.

pupak

KAKO ČISTITI PUPAK?

Da biste bili sigurni da je temeljno očišćen, iskoristite štapić za čišćenje ušiju, a pupak se čisti zavisno od toga da li je ispupčen ili uvučen.

UVUČEN PUPAK

Prije nego što uđete pod tuš, prvo štapićem na koji ste sipali medicinski alkohol dobro očistite pupak i sve prevoje. Onda, u toku tuširanja, na novi štapić stavite malo sapuna ili gela, pa ponovo detaljno očistite, isperite vodom i osušite peškirom.

ISPUPČEN PUPAK

Njega je znatno lakše očistiti, i dovoljno je da prelazire preko njega redovno sapunom i potom ga dobro osušite.

Izvor: zena.blic.rs

loading...

Vaš komentar na članak: