Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

12/08/2018 | Moj dom,Uređenje | Komentara:

KAKO DA RENOVIRATE STARU KUĆU NA MODERAN NAČIN: oduševiće vas ovaj dom koji spaja tradicionalno i moderno

Advertisement

Od svog osnivanja arhitektonska firma Rowland+Broughton kreira samo nagrađivane projekte. Savršenstvo njihovog rada efekat je rigoroznog procesa dizajna.

kuca-aspen (1)

Da bi projekti i insipracija bili na tako visokom nivou, arhitektonski tim stalno istražuje moderna dizajnerska rješenja: od hotela i restorana do namještaja i modernih dizajn portala. Oni traže samo najbolje a rezultat njihove inspiracije vidjećete i u ovoj zanimljivoj kući.

kuca-aspen (2)

Projekat “Game On” odraz je istraživanja, povezivanja istorije i modernog doba u kome trenutno živimo. Kuća je izgrađena u gradiću Aspenu, mondenskom ski-centru smještenom na padinama stjenovitih planina u američkoj državi Kolorado.

Dizajn je urbanistički prilagođen istorijskom stilu naselja Vest End u Aspenu.

kuca-aspen (3)

kuca-aspen (4)

Da bi se napravio ovaj dom bilo je potrebno odobrenje društva za zaštitu istorijskih spomenika kulture. Zato su vješte arhitekte osmislile zanimljivu kuću koja se prostire se na 400 kvadrata.

kuca-aspen (5)

Kuća se odlikuje čistim linijama, a jednostavan krov, skladna fasada i tradicionalni prednji trem predstavljaju odu viktorijanskim kućama u Aspenu. Detalji spoljašnjosti podsjećaju na viktorijansko doba i nosioci su jasnoće i elegancije. Mali most preko potoka i ukrasno zelenilo kraj ulaznih vrata naglašavaju dinamiku u dvorištu koje je prostrano i dizajnirano u duhu minimalizma. Otuda efekat raskoši i jednostavnosti ove zanimljive kuće.

kuca-aspen (6)

kuca-aspen (7)

Unutrašnjost je dekorisana u svijetlim tonovima, a namještaj djeluje kao da lebdi zahvaljujući čistim i oblim linijama. Izbor komada pokazuje kako da uklopite moderno i tradicionalno na originalan način. Enterijer je osmišljen tako da može da primi brojne goste a u isto vrijeme daje osjećaj intime za manja okupljanja. Sigurni smo da će vas oduševiti ogroman prozor u dnevnoj sobi koji povezuje unutrašnjost i spoljašnji prostor u jednu priču. Čistobijela i elegantna kuhinja doprinosi utisku otvorenosti i čistoće u ovom divnom domu.

kuca-aspen (8)

kuca-aspen (9)

Spavaća soba i kupatilo uređeni su, takođe, u svijetlim tonovima sa čistim linijama, a sa prozora se pruža predivan pogled na prirodu.

kuca-aspen (10)

Kuća je osmišljena da se uklopi sa okolinom i da bude u toku sa modernim vremenima ali da zadrži istorijski šmek. Arhitekte su uspjele u tome.

Izvor: lepaisrecna.rs

loading...

Vaš komentar na članak: