Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Tajna metoda američke vojske koja pomaže da zaspete u roku dvije minute

Advertisement

Koriste je vojnici kako bi bili sigurni da su se barem malo odmorili, čak i kada se nalaze na bojištu. Metoda je kažu uspješna u 96 posto slučajeva nakon šest tjedana prakse

nesanica

Knjiga ‘Opusti se i pobijedi: Izvedba dostojna prvak’ (‘Relax and Win: Championship Performance’) sadrži tajnu metodu američke vojske koja bi mogla pomoći svakome da zaspi za 120 sekundi, piše Daily Mail.

Mnogi se od nas se bacaju i okreću po noći da bi zaspali i barem se malo odmorili, ali čini se da napokon postoji rješenje koje bi vas moglo uspavati u svega dvije minute. Knjiga “Opusti se i pobijedi: Izvedba dostojna prvaka” (‘Relax and Win: Championship Performance’) sadrži tajnu metodu američke vojske koja bi mogla pomoći svakome da zaspi za 120 sekundi, piše Daily Mail.

Naslov je originalno objavljen 1981., ali se metoda tek nedavno pojavila na internetu, navodi Joe.co.uk.

Koriste je i vojnici na bojištu

Koriste je vojnici kako bi bili sigurni da su se barem malo odmorili, čak i kada se nalaze na bojištu. Metoda je kažu uspješna u 96 posto slučajeva nakon šest tjedana prakse. Tehnika je navodno razvijena nakon što su vojni zapovjednici pokušavali eliminirati pogreške pilota zbog umora. Tehnika uključuje kombinaciju opuštanja mišića, tehnike disanja i vizualizacija. Nesanica je velik, globalni problem koji pogađa oko trećine muškaraca i žena u njihovim 30-ima i 40-ima te gotovo polovicu žena starijih od 65 godina, navodi Daily Mail.

Dva tipa nesanice

Dva su tipa nesanice. Prvi tip nesanice je ona kad ne možeš zaspati, a drugi tip kada ne možeš dobro spavati i kad imaš naviku jednom se buditi noću. Kronični nedostatak sna povezan je sa ozbiljnim problemima poput dijabetesa, srčanih bolesti i udara te mogu utjecati čak i na strukturu mozga, ističe Daily Mail. San je važan kako bi se naše moždane stanice zaštile od “pregorijevanja”.

Nespavanje povezano s anksioznošću i depresijom

Ipak, nedavne studije pokazale su da nedovoljno sklopljeno oko dovodi sustav do pregorijevanja te također uništava zdrave živčane stanice. Spavati manje od osam sati noću je također povezano s anksioznošću i depresijom.

Izvor: net.hr

loading...

Vaš komentar na članak: